Fractievoorzitter

Cees van der Graaf

Cees van der Graaf

Over Cees van der Graaf

0180 663688cvandergraaf@hotmail.com

Cees van der Graaf (27 januari 1954) is onze fractievoorzitter in de gemeenteraad. Hij woont in Lekkerkerk.

Opleiding en werkervaring:
Ik ben afgestudeerd als stedenbouwkundige aan de Academie van Bouwkunst te Rotterdam. Na jarenlang te hebben gewerkt als stedenbouwkundige voor de gemeenten Rotterdam en Capelle aan den IJssel ben ik in 1995 een eigen ontwerp- en adviesbureau begonnen.
Naast mijn bureau heb ik 27 jaar gewerkt als deeltijddocent bij de Hogeschool Rotterdam bij de opleiding Ruimtelijke Ordening & Planologie.

Politieke ervaring:
In 2006 ben ik voor de PvdA in de raad van de gemeente Nederlek gekomen. In 2012 ben ik wethouder geworden van die gemeente. Als wethouder was ik verantwoordelijk voor: Sociale zaken (decentralisatie, WMO, zorg en re-integratie), Volksgezondheid, Onderwijs, Volkshuisvesting, Agrarische zaken en bovengemeentelijke ruimtelijke plannen.
In de gemeente Krimpenerwaard was ik namens de PvdA van januari 2014 tot en met september 2016 commissielid. Sinds september 2016 opnieuw raadslid.

Cees over zichzelf:
‘Ik ben geboren en getogen in Lekkerkerk. Ik ben tijdens mijn diensttijd getrouwd. Wij hebben drie kinderen en twee kleinkinderen. Begin 2017 zijn wij verhuist naar onze huidige woning, een boerderij onder aan de dijk in Schuwacht. Onze kinderen zijn inmiddels alle drie het huis uit. Onze dochter woont in Antwerpen, de twee jongens in Rotterdam. Omdat wij op onze boerderij ruimte over hebben, zijn wij van plan om een B&B te gaan starten.’

Wat wil je met de gemeente Krimpenerwaard?
‘Ik wil bereiken dat we een gemeente worden waar we ons allen thuis voelen. Waar ruimte is voor vernieuwing met respect voor het bestaande. Een gemeente waar naast werken ook ruimte is voor ontspanning. Een gemeente met aandacht voor hen die het nodig hebben. Kortom een gemeente waar we trots op kunnen zijn.’

Waarom PvdA?
‘Aandacht voor mensen, zoeken naar oplossingen. Een partij van luisteren en doen.’

Wat is je eerste associatie met het woord Krimpenerwaard?
‘Rust ruimte en groen. Wat mooi is moet mooi blijven. Een groene long nabij de stad.’