15 januari 2015

PvdA herdenkt oud-burgemeester Jan Huijbrecht

De PvdA Krimpenerwaard heeft tijdens de Algemene Ledenvergadering in Lekkerkerk stilgestaan bij het overlijden van partijgenoot Jan Huijbrecht, de oud-burgemeester van Bergambacht. Hij overleed 9 januari, 90 jaar oud.

Jan Dooms, tot 1 januari jl. fractievoorzitter van de PvdA in Bergambacht, zat al in de raad toen Jan Huijbrecht nog burgemeester was. Hij haalde tijdens de bijeenkomst enkele herinneringen op aan deze periode.

Huijbrechtinbergambacht

In 2012 bezocht Huijbrecht voor de laatste keer Bergambacht waar hij werd ontvangen door toenmalig burgemeester Arie van Erk. (bron)

Jan Huijbrecht was van 1978 tot 1989 burgemeester van Bergambacht en (gelijktijdig) van Ammerstol, tot die laatste gemeente in 1985 opging in de nieuwe gemeente Bergambacht. In zijn periode groeide Bergambacht uit van een slapend plattelandsdorp tot een ondernemende gemeente met een florerend bedrijfsleven en middenstand. Ook kreeg de woningbouw in die periode een flinke impuls.

Na zijn pensionering in 1989 verhuisde Huijbrecht naar zijn geboortegrond Zeeland. Hij vestigde zich in Zierikzee waar hij tot zijn dood zou blijven wonen.

HuijbrechtstraatIn Bergambacht is een straat naar Jan Huijbrecht vernoemd (foto: Google StreetView).

Lees ook dit artikel uit het AD Groene Hart:
‘Als hij achterover leunde, moesten we gaan opletten’