Door Redactie op 15 augustus 2016

Fractievoorzitter Rob Geleijnse stopt met het raadswerk

Rob Geleijnse, de fractievoorzitter van de PvdA in de gemeenteraad van Krimpenerwaard, stopt met het raadswerk. Dat heeft hij laten weten in een brief aan de voorzitter van de raad, burgemeester Roel Cazemier.

In de brief geeft hij aan dat hij door veranderingen in zijn privésituatie het raadslidmaatschap niet langer met dezelfde inzet kan invullen als hij de afgelopen zes jaar heeft gedaan (vier jaar in de voormalige gemeente Nederlek, sinds 1 januari 2015 in de huidige gemeente Krimpenerwaard).

Vandaag heeft hij zijn besluit ook per e-mail toegelicht aan de leden van de afdeling Krimpenerwaard.

In een reactie op het besluit van Rob Geleijnse laat PvdA-afdelingsvoorzitter Leo Mudde weten het vertrek zeer te betreuren, maar ook te begrijpen en te respecteren. ‘Rob heeft zich de afgelopen anderhalf jaar met ongelooflijk veel energie en toewijding voor het raadswerk ingezet. Dat gaan we missen. Zijn opstappen is een aderlating voor de partij en de hele raad. Als partij prijzen we ons echter gelukkig dat er altijd weer goede mensen klaarstaan om een verlies aan kennis en ervaring op te vangen.’

Rob Geleijnse wordt in de fractie opgevolgd door Cees van der Graaf, eveneens uit Lekkerkerk. De fractie zal hem in de raadsvergadering van 27 september voor benoeming voordragen. Cees van der Graaf was eerder wethouder in Nederlek en is nu lid van de raadscommissie van Krimpenerwaard.
De nieuwe fractie, waarvan ook Marije Willems en Gerjo Goudriaan deel uitmaken, kiest straks uit haar midden een nieuwe voorzitter.

De volledige tekst van de brief van Rob Geleijnse aan de voorzitter van de gemeenteraad:

Geachte voorzitter, beste Roel,
Inwoners van Krimpenerwaard verdienen raadsleden die zich voor de volle honderd procent in kunnen en willen zetten voor hun gemeente. De afgelopen zes jaar heb ik die rol voor de inwoners van de gemeenten Nederlek en Krimpenerwaard op die wijze proberen in te vullen. Met veel plezier en toewijding.
In de afgelopen periode is er veel ten goede veranderd in mijn privésituatie. Het gezin werd uitgebreid met een zoon en vanaf 1 augustus heb ik een nieuwe baan in Den Haag. Die mooie veranderingen hebben ook een keerzijde. Het is voor mij niet meer mogelijk om de komende anderhalf jaar met dezelfde inzet als de afgelopen zes jaar mijn rol als raadslid in te vullen.
Daarom heb ik besloten om per 27 september 2016 mijn zetel ter beschikking te stellen.
Ik wens u, de gemeenteraad, de griffie waaraan ik veel dank verschuldigd ben en in het bijzonder mijn opvolger het beste voor de periode die nog voor u ligt. In goede harmonie voor een sociale en groene Krimpenerwaard.
Met vriendelijke groet,
Rob Geleijnse

Lees ook:
Rob Geleijnse stopt met raadswerk (IJssel en Lekstreek, 17 augustus 2016)
Geleijnse stapt uit raad (AD Gouda, 16 augustus 2016)
Geleijnse stopt als raadslid (AD Rotterdam Oost, 16 augustus 2016)
Rob Geleijnse (PvdA) kan raad en privé/werk niet meer combineren (Het Kontakt, 15 augustus 2016)
PvdA-fractievoorzitter Rob Geleijnse legt raadswerk neer (RTV Krimpenerwaard, 15 augustus 2016)

Redactie

Redactie

De redactie beheert de content van deze website. Berichten die onder naam van de redactie worden gepubliceerd vertolken niet noodzakelijkerwijs de mening van de fractie- en de commissieleden.

Meer over Redactie