Nieuws

‘Blipverts’ in alle kernen

door Redactie op 14 januari 2016

In alle kernen van de gemeente Krimpenerwaard komen zogenaamde Blipvert inzamelstations voor kleine recyclebare voorwerpen, zoals batterijen en cartridges. Dat heeft het college van B en W aangekondigd.

De gemeente wil hiermee de afvalscheiding bevorderen. Een Blipvert heeft 7 gescheiden compartimenten voor inzameling van o.a cartridges, batterijen, lampen, cd’s/-dvd’s, mobiele telefoons, brillen, adapters en alle overige kleine elektrische apparaten, zoals afstandsbedieningen, elektrische tandenborstels en camera’s.

In de voormalige gemeente Vlist staan al enkele Blipvert inzamelstations, zoals hier aan de Kievitslaan in Stolwijk. (Foto: Google StreetView)

In de voormalige gemeente Vlist staan al enkele Blipvert inzamelstations, zoals hier aan de Kievitslaan in Stolwijk. (Foto: Google StreetView)

Geef een reactie

* = verplicht, e-mailadres wordt niet gepubliceerd.