Door Redactie op 29 januari 2016

Krimpenerwaard doet mee aan project ‘100% afvalvrij’

Honderd gezinnen, honderd dagen, honderd procent afvalvrij. Dat is de essentie van het project 100-100-100, dat Cyclus in haar regio gaat uitvoeren. Elf gemeenten, waaronder Krimpenerwaard, doen mee aan dit project waarin afvalpreventie centraal staat.

100-100-100 was eerder succesvol in andere regio’s en verspreidt zich nu als een olievlek over Nederland.

Minder afval produceren en meer hergebruik van ons afval. Dat is het doel. Eén van de manieren om een afvalloze samenleving te realiseren is er voor te zorgen dat consumenten minder afval produceren. Dat is waar 100-100-100 op inzet.

Tijdens 100-100-100 daagt Cyclus 100 gezinnen uit om 100 dagen lang 100% afvalvrij te leven. De deelnemende huishoudens wegen hun restafval, krijgen weekopdrachten en worden ondersteund door de afvalspecialisten van Cyclus. Doel van het project is bewustwording creëren bij de deelnemers én bij hun omgeving. Daarnaast verschaft het project inzichten op weg naar een afvalloze samenleving. Denk aan de bereidheid tot, en aangrijpingspunten voor verdere gedragsverandering bij burgers en mogelijkheden voor de gemeente het afvalbeleid daarop aan te passen.

Deelnemende gemeenten
Gaat het lukken om 100 huishoudens 100 dagen zonder afval te laten leven? Behalve Krimpenerwaard gaan de gemeenten Alphen aan den Rijn, Bodegraven-Reeuwijk, Capelle aan den IJssel, Gouda, Kaag en Braassem, Nieuwkoop, Waddinxveen, Woerden, Zoetermeer en Zuidplas de uitdaging aan. Cyclus begeleidt het project onder de vlag van de regionale campagne ‘I love afval scheiden’ van 14 maart tot en met 21 juni. Inschrijven kan via een speciale campagnewebsite.

Bron: Cyclus

www.100-100-100.nl

Redactie

Redactie

De redactie beheert de content van deze website. Berichten die onder naam van de redactie worden gepubliceerd vertolken niet noodzakelijkerwijs de mening van de fractie- en de commissieleden.

Meer over Redactie