Tien vragen aan: Nazli Karabulut, lijstduwer
De eerste kandidaten van onze lijst kent de Krimpenerwaard nu wel. Maar we hebben er in totaal 27 en die kunnen we niet allemaal uitgebreid aan het woord laten komen. Voor onze lijstduwer maken we graag een uitzondering. Tien vragen aan Nazli Karabulut uit Krimpen aan de Lek.
Vertel eens iets over jezelf.
Ik ben geboren in Gouda. Toen ik drie was verhuisden we naar Krimpen aan de Lek, hier woon ik nog steeds. Tussentijds heb ik, vanwege mijn studie, gewoond in Den Bosch en Nijmegen. Ik ben leergierig, gemotiveerd en wil mijzelf continu blijven ontwikkelen.
Je staat als lijstduwer op de lijst van de PvdA. Dat is niet voor niets, waarom denk je dat jouw naam kiezers verleidt op de PvdA te stemmen?
Ik wil niemand verleiden om op de PvdA te stemmen. Ik wil mensen er bewust van maken dat de Krimpenerwaard van ons allemaal is. Met mijn aanwezigheid op de lijst kan ik wellicht een brede groep aanspreken en ervoor zorgen dat ze geïnteresseerd raken in de politiek.
Waarom kies je voor de PvdA?
De PvdA heeft haar verkiezingsprogramma Nieuwe kansen! genoemd. Voor mij betekent dit, dat ook talenten worden benut, waardoor mensen niet worden afgeschreven of worden uitgesloten in de samenleving. Voor de PvdA telt iedereen mee en krijgt iedereen een eerlijke kans om het beste uit zichzelf te halen.
Wat is volgens jou de grootste uitdaging voor de PvdA de komende raadsperiode? Wat moet er in 2018 gerealiseerd zijn?
Daar kan ik heel kort over zijn: er moeten meer arbeidsplaatsen komen, ook voor mensen die hoogopgeleid zijn. Het creëren van lokale arbeidsplekken is een must om de mensen die binnen de gemeente willen blijven wonen en werken, hier ook echt nieuwe kansen te bieden.
Je bent jong, vrouw, universitair geschoold en je hebt Turkse ouders. Die combinatie valt op in de politiek van de Krimpenerwaard. Zie je jezelf als rolmodel voor anderen met een vergelijkbare achtergrond?
Ik zie mezelf niet als een rolmodel, maar als anderen dat wel zien dan vind ik dat een eer. Ik ben geen uitzondering, er zijn er veel die hoogopgeleid zijn en een vergelijkbare achtergrond hebben. De meesten blijven liever op de achtergrond, ik kies ervoor om daarmee naar buiten te treden.
Door mijn achtergrond ben ik vrij vaak tegengewerkt. Mensen als ik moeten zich, helaas ook in deze tijd nog, voor tweehonderd procent inzetten om zichzelf te bewijzen. Mijn ouders hebben mij altijd gesteund en gemotiveerd om niet op te geven en meer dan gemiddeld te presteren. Ik sta ervoor dat iedereen een eerlijke kans moet krijgen. Dat ideaal vind ik terug bij de PvdA.
Je bent erg actief voor het Ombudsteam van de PvdA Krimpenerwaard. Waarom vind je dat belangrijk?
Als coördinator van het Ombudsteam is het voor mij erg belangrijk dat mensen weten dat ze altijd bij het Ombudsteam welkom zijn als niemand (meer) naar ze wil luisteren of kan helpen. Ik help graag mensen door ze juridisch advies te geven, sturing te geven of de weg te wijzen in hun doorgaans moeilijke persoonlijke situatie. Deze mensen voelen zich vaak hopeloos, maar dat betekent niet dat ze ook hulpeloos zijn. Het Ombudsteam is dan een reikende hand in moeilijke tijden. Met ons grote politieke netwerk kunnen we net die extra steun in de rug zijn om meer schot in een zaak te krijgen.
Wat is je associatie met het woord ‘Krimpenerwaard’?
Polder, groen, thuishaven, geschiedenis en veel ruimte.
Welk onderdeel uit het verkiezingsprogramma van de PvdA spreekt je het meest aan?
Het creëren van lokaal meer werk en het stimuleren van meer bedrijvigheid. Het is heel fijn dat mensen die binnen de Krimpenerwaard willen werken ook de mogelijkheid krijgen om dat te doen. Nu is het zo dat veel mensen in grote steden werk vinden omdat er op lokaal niveau niet méér arbeidsplaatsen worden gecreëerd.
Daarnaast heb ik een groot hart voor de jeugd: goed onderwijs is onmisbaar want de huidige jeugd wordt onze toekomst en daar moet men absoluut niet op bezuinigen!
Welke boodschap zou je de mensen die 19 november naar de stembus gaan, willen meegeven?
Maak, voordat je naar de stembus gaat, een goede afweging: wat is voor jou belangrijk en welke visie deel je met de politieke partijen?
Ten slotte, doe eens een voorspelling: hoeveel zetels gaat de PvdA halen op 19 november?
Ik ben positief gestemd: 5 zetels!