Door Redactie op 21 juli 2015

Veiligheidsmonitor 2015 van start

Hoe veilig is uw buurt? Bent u de afgelopen 12 maanden slachtoffer geweest van een misdrijf? Hoe tevreden bent u over de politie? Dit zijn enkele van de vragen die in het kader van de Veiligheidsmonitor worden gesteld aan de inwoners van de gemeente Krimpenerwaard.

De Veiligheidsmonitor is een onderzoek naar criminaliteit, onveiligheid, buurtproblemen en het optreden van gemeente en politie. Dit onderzoek wordt op gemeentelijk en op landelijk niveau uitgevoerd. Het gemeentelijk onderzoek begint omstreeks 6 augustus; de resultaten worden in maart 2016 verwacht.

De gemeente gebruikt de uitkomsten van dit tweejaarlijks terugkerende onderzoek bij het vormgeven en evalueren van haar veiligheidsbeleid. Het onderzoek wordt uitgevoerd door I&O Research.

Burgemeester Tjerk Bruinsma benadrukt het belang van de Veiligheidsmonitor: “Het is belangrijk dat de inwoners van alle kernen van onze nieuwe gemeente meedoen aan dit onderzoek, om zo een goed beeld te krijgen van het veiligheidsgevoel. Alleen bij een hoge deelname ontstaat een goed inzicht in de veiligheidssituatie. Zodat we ons beleid beter af kunnen stemmen op de wensen en ervaringen van de inwoners.”

Deelnemers aan het onderzoek krijgen per post een uitnodiging om de vragenlijst van de Veiligheidsmonitor in te vullen. In 2015 doen 112 van de 393 gemeenten mee aan het onderzoek.

Meer informatie: www.veiligheidsmonitor.nl 

(Bron: persbericht gemeente Krimpenerwaard)

Redactie

Redactie

De redactie beheert de content van deze website. Berichten die onder naam van de redactie worden gepubliceerd vertolken niet noodzakelijkerwijs de mening van de fractie- en de commissieleden.

Meer over Redactie