20 januari 2015

Bouwput Gouderak

Gouderak is weer een grote bouwput. Op twee plaatsen in het dorp vinden flinke werkzaamheden plaats. In Gouderak Oost zijn veel voortuinen leeggehaald als voorbereidend werk op de ophoging en herinrichting van de straten, aan de J.G. Staringhlaan is begonnen met de realisering van het nieuwbouwproject NieuwStaringh.

De bewoners van Dotterlei en Pijlkruid zitten de komende maanden in de rommel. Hun tuinen zijn afgegraven en zij moeten nu over een loopplank hun woning betreden. De wijk gaat letterlijk helemaal  op de schop. De riolering wordt vervangen en de straat wordt 60 cm opgehoogd. Voor het eerst in de geschiedenis van het dorp wordt de openbare ruimte onderheid zodat verzakkingen in de toekomst niet meer voorkomen. De tuinen krijgen geen fundering. De ‘oude’ straten van Gouderak Oost worden overigens wel opgehoogd, maar krijgen geen vaste fundering.

20150120Dotterlei1545De tuinen aan de Dotterlei worden leeggehaald.

20150120Dotterlei2545Loopplanken naar de voordeur.

faseringgrkoostDe fasering van de werkzaamheden in Gouderak Oost.

Aan de andere kant van het dorp, achter multifunctioneel gebouw Het Rak, is gestart met de bouw van 14 woningen met uitzicht op het polderlandschap en met terras aan het water. Volgens de website van het project NieuwStaringh zijn op één na alle woningen verkocht.

20150120NieuwStaringh1545De locatie voor het project NieuwStaringh wordt bouwrijp gemaakt.

Twee woningen minder in NieuwStaringh (2 juni 2014)