Door Marije Willems op 18 mei 2015

Schoonhovense scholen samen verder in één gebouw

Met de aanbieding van een zilveren ei aan wethouder Pieter Neven, met daarin de sleutel van het gebouw, is maandag de multifunctionele accommodatie De Vogelweide in Schoonhoven in gebruik genomen.

Daarin zijn twee basisscholen, de openbare Koningin Emmaschool (locatie Oost) en de christelijke Ichthusschool, Kinderopvang Schoonhoven en een gymzaal samengevoegd.

Na korte toespraken van wethouder Neven, en de directeuren zingen de kinderen een openingslied.
In de korte toespraken van de wethouder en de directeuren lag de nadruk op samenwerking van de gebruikers, maar er werd ook verwezen naar de lange tijd die met de totstandkoming van het gebouw as gemoeid.

De leerlingen van de beide kregen vandaag de eerste les in hun nieuwe onderkomen: een gebouw aangepast aan de onderwijsbehoeften van deze tijd. De buitenschoolse opvang en de kinderdagopvang zijn in de meivakantie al in De Vogelweide van start gegaan.

De officiele opening van het nieuwe gebouw is op zaterdag 27 juni. In de ochtend vindt het officiële deel plaats. ’s Middags is er dan een open dag met feestelijke activiteiten voor de kinderen.

Leerlingen van de twee basisscholen wachten tot de deuren van hun nieuwe gebouw opengaan.

Leerlingen van de twee basisscholen wachten tot de deuren van hun nieuwe gebouw opengaan.

 

Marije Willems

Marije Willems

Marije Willems (17 juli 1969) was onze fractievoorzitter. Zij woont in Schoonhoven.

Meer over Marije Willems