11 februari 2015

Boere gaat ozb-verhoging toch uitleggen in Schoonhoven

(Update 13 februari) Inwoners van Schoonhoven krijgen donderdag 19 februari uitleg over de met 35,4 procent gestegen onroerendezaakbelasting. Wethouder Ria Boere deelde de raadscommissie dinsdagavond mee dat het college binnen twee weken een bijeenkomst wil beleggen in de Zilverstad.

De portefeuillehouder Financiën komt hiermee tegemoet aan de wens van de oppositiepartijen om op korte termijn met de inwoners van de Zilverstad in gesprek te gaan over de gestegen lokale lasten. Dat gebeurt donderdag 19 februari in CSG Willem de Zwijger aan de Kamerlingh Onnesdreef 4. De bijeenkomst begint om 19.30 uur.

Tijdens de bijeenkomst krijgen de aanwezigen een presentatie over het totaalplaatje van de gemeentelijke belastingen en over de OZB, die hier deel van uitmaakt. Ook worden inwoners in de gelegenheid gesteld om vragen te stellen.

Eerder deed burgemeester Tjerk Bruinsma, als vervanger van de afwezige wethouder Boere, tijdens de raadsvergadering de toezegging om te proberen per 1 januari 2016 alle gemeentelijke belastingen – met uitzondering van de afvalstoffenheffing en de al aangepaste OZB – geharmoniseerd te krijgen. Dat zou voor Schoonhoven gunstig moeten uitpakken. Ook kondigde hij aan dat er vanuit de gemeenteraad een werkgroep wordt ingesteld die zich gaat buigen over deze gelijktrekking van de verschillende verordeningen van de vijf voormalige gemeenten. Voorbeelden hiervan zijn de rioolheffing, hondenbelasting en de toeristenbelasting.

Bron: Het Kontakt, 11 februari 2015

Eerdere berichten over dit onderwerp:
Ophef ozb-tarieven: college komt oppositie tegemoet (4 februari 2015)
OZB-verhoging Schoonhoven houdt gemoederen bezig (28 januari 2015)