16 januari 2015

Gemeente Krimpenerwaard nu echt van start

Met behulp van de E-pupillen van de Ouderkerkse voetbalvereniging Spirit heeft waarnemend burgemeester Tjerk Bruinsma donderdagavond de officiële ‘aftrap’ gegeven voor de nieuwe gemeente Krimpenerwaard. Dat gebeurde tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst in een tent op het terrein van Spirit.

De gemeente had voor deze locatie gekozen omdat Spirit flink aan de weg timmert met het bijbrengen van normen en waarden aan zijn (jeugd)leden, én omdat de vereniging vorig jaar door Radio 538 werd uitgeroepen tot ‘leukste amateurclub van Nederland’.

Tijdens zijn toespraakje tot de vele bezoekers uit de hele Krimpenerwaard werd Bruinsma door de jonge voetballertjes gecorrigeerd toen hij Spirit op z’n Engels uitsprak. ‘Het is Spierit’, onderbraken ze de burgemeester in koor. Want zo zeggen ze dat in Ouderkerk aan den IJssel. Dat kon de nieuwe burgemeester natuurlijk niet weten…
Maar hij haalde achteraf wel z’n gelijk toen zelfs de voorzitter van de club, Henk Lammertse, de naam taalkundig correct uitsprak. Lammertse had voor de burgemeester een geel-witte clubsjaal meegenomen.

Het tekende de informele sfeer van de nieuwjaarsbijeenkomst. Maar Bruinsma ging ook nog even in op serieuze zaken, zoals de grote uitdaging die de nieuwe gemeente wacht in de vorm van het nieuwe takenpakket op het gebied van zorg en participatie.

20150115aftrap1545Burgemeester Tjerk Bruinsma ‘onthult’ de nieuwe gemeente.

20150115aftrap2545De aftrap van de gemeente bestond uit het verwijderen door de Spiritjeugd van de namen van de elf kernen van een groot bord die plaatsmaakten voor één nieuwe gemeente Krimpenerwaard.

Toespraak burgemeester Tjerk Bruinsma

Lees ook:
‘Spi(e)rit is het burgemeester, u moet Spi(e)rit zeggen’ (IJssel en Lekstreek 21 januari 2015)
Veel animo voor aftrap Krimpenerwaard (Het Kontakt West, 20 januari 2015) 
Frivole kennismaking Krimpenerwaard (AD Gouda, 16 januari 2015)
Aftrap van de gemeente Krimpenerwaard een feit (Dichtbij.nl, 16 januari 2015)