Door Redactie op 20 juli 2015

Krimpenerwaard is óók een Groene Hartgemeente

De PvdA in Krimpenerwaard is verbaasd dat deze gemeente niet meedoet aan de gezamenlijke Groene Hartpromotie van zeven gemeenten. Deze gemeenten krijgen een groen onderbord onder de bekende blauwe borden met de tekst ‘Het Groene Hart van Holland’.

De zeven gemeenten die nu samenwerken zijn Alphen aan den Rijn, Gouda, Oudewater, Bodegraven-Reeuwijk, Woerden, Kaag en Braassem en Zoeterwoude, zo meldde Omroep West onlangs. De PvdA is verbaasd dat Krimpenerwaard, met zijn veenweiden erkend ‘icoon van het groene hart’, in dit rijtje ontbreekt.
Bij een eerstvolgende gelegenheid zullen wij het college van B en W vragen waarom Krimpenerwaard niet bij de initiatiefnemers zit en wanneer het denkt zich aan te sluiten. ‘De gemeente draagt de toeristische kwaliteiten van dit gebied actief uit, onlangs nog met de presentatie van nieuwe fiets- en kanoroutes. Willen we ons als onderdeel van het Groene Hart op de kaart zetten, dan mogen we deze boot niet missen’, vindt de PvdA.

Ten minste op elke plek waar men met de auto vanuit een andere gemeente of vanaf een provinciale weg Krimpenerwaard kan binnenrijden – en dat zijn er ongeveer 40 – zou wat ons betreft het blauwe kernbord moeten worden voorzien van een Groene Hart-onderbord.

Overigens ontbreekt de gemeente Krimpenerwaard nog op de website van Het Groene Hart van Holland; in plaats daarvan staan de vijf voormalige gemeenten Bergambacht, Nederlek, Ouderkerk, Schoonhoven en Vlist nog apart vermeld.

Lees ook:
Gemeenten slaan handen ineen om recreëren in het Groene Hart te promoten (Omroep West, 10 juli 2015)

Krimpenerwaard ligt ook in het Groene Hart van Holland...

Krimpenerwaard ligt ook in het Groene Hart van Holland…

Redactie

Redactie

De redactie beheert de content van deze website. Berichten die onder naam van de redactie worden gepubliceerd vertolken niet noodzakelijkerwijs de mening van de fractie- en de commissieleden.

Meer over Redactie