Door Redactie op 30 april 2015

PvdA blij met akkoord lokale omroep

De PvdA is blij dat RTV Krimpenerwaard en Vlistam hun geschil hebben bijgelegd en een akkoord hebben bereikt over de vorming van één lokale omroep voor de Krimpenerwaard. ‘Dit is goed voor het gebied én voor de vrijwilligers die bij de omroepen werken’, reageerde fractievoorzitter Rob Geleijnse.

De voorzitters Egbert van der Veen (RTV Krimpenerwaard) en Gert van den Berg (Vlistam) voerden onder leiding van onafhankelijk bemiddelaar Hans Oosters de afgelopen weken constructieve gesprekken en hebben nu afspraken gemaakt over de integratie van de vier voormalige lokale omroepen in de nieuwe omroeporganisatie RTV Krimpenerwaard. Ook zijn afspraken gemaakt over de vormgeving van het nieuwe bestuur en de instroom van de medewerkers van Vlistam in de nieuwe omroeporganisatie.

Het college van B en W had eerder de gemeenteraad voorgesteld om het Commissariaat voor de Media te adviseren te kiezen voor RTV Krimpenerwaard als lokale omroep. Per gemeente kan maar één omroep een zendmachtiging krijgen. Binnen RTV Krimperwaard werken de lokale omroepen uit Bergambacht (Centraal), Nederlek (Vrolek) en Schoonhoven (Zilverstad) al hecht samen. Vlistam (gemeente Vlist) kon zich niet in een samenwerking vinden. Het college had graag gezien dat de samenwerking wel tot stand was gekomen. Een paar weken geleden vroeg het Hans Oosters, oud-burgemeester van Bergambacht en Ouderkerk, een ultieme lijmpoging te doen. Die is nu gelukt.

Burgemeester Tjerk Bruinsma van Krimpenerwaard laat weten ‘bijzonder blij’ te zijn met het akkoord: ‘Eén omroeporganisatie voor de Krimpenerwaard is goed voor de vrijwilligers en voor de nieuwe gemeente. Democratie is gebaat bij goede en onafhankelijke journalistiek.’

tweetrtvkrwPvdA-fractievoorzitter Rob Geleijnse reageerde op Twitter verheugd.

Lees ook:
Einde aan twist tussen omroepen (AD Gouda, 6 mei 2015)
Omroepen leggen ruzie bij na gesprek (AD Rotterdam Oost, 30 april 2015)
Vlistam en RTV Krimpenerwaard toch samen verder (Het Kontakt, 29 april 2015 externelink16)
RTV Krimpenerwaard en Vlistam Radio sluiten akkoord (Dichtbij.nl, 29 april 2015 externelink16)

Eerdere berichten over dit onderwerp:
Oud-burgemeester Hans Oosters gaat bemiddelen in omroepvete (15 april 2015)
College kiest voor RTV Krimpenerwaard als lokale omroep (25 maart 2015)

Overeenkomst RTV Krimpenerwaard en Vlistam

 

Redactie

Redactie

De redactie beheert de content van deze website. Berichten die onder naam van de redactie worden gepubliceerd vertolken niet noodzakelijkerwijs de mening van de fractie- en de commissieleden.

Meer over Redactie