Door Redactie op 22 juli 2015

PvdA stelt vragen over speelhuisje en landbouwsluis

PvdA-raadslid Gerjo Goudriaan wil van het college van B en W van Krimpenerwaard weten waarom het speelhuisje dat in de groenstrook aan de Elftstraat in Ammerstol stond, niet wordt teruggeplaatst. Ook heeft zij vragen gesteld over de landbouwsluis in het Veerstalblok in Gouderak.

Inwoners van Ammerstol kregen, toen zij aan de gemeente vroegen of het speelhuisje zou worden teruggeplaatst, te horen dat daar geen geld voor is. Gerjo Goudriaan herinnert het college eraan dat de voormalige gemeente Bergambacht geld had gereserveerd voor de vervanging van speeltoestellen. In de omgeving van de Elftstraat wonen jonge kinderen die gebruikmaakten van het speelhuisje.

Ze vraagt ook opheldering over het feit dat de verkeerssluis in het Veerstalblok in Gouderak geheel is verdwenen. Aanvankelijk was daar een bussluis, die zou worden vervangen door een landbouwsluis. Maar nu liggen op de plaats van de sluis in het asfalt verzonken stenen waar personenauto’s moeiteloos overheen kunnen. Met borden is weliswaar zowel aan de kant van Gouderak als aan de kant van Stolwijkersluis aangegeven dat het Veerstalblok gesloten is voor autoverkeer, maar dat weerhoudt veel automobilisten er niet van toch van de dijk gebruik te maken in plaats van de Zuidwestelijke Randweg. Een echte landbouwsluis, zoals toegezegd door het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard (verantwoordelijk voor het beheer van de dijk), kan dat effectiever tegengaan.
Twee maanden geleden stelde Gerjo Goudriaan dit onderwerp ook al aan de orde bij het college. Zij kreeg toen van wethouder Pieter Neven te horen dat er meer gehandhaafd zou worden. Dat er helemaal geen sluis in het wegdek meer zat, vertelde hij er niet bij. Gerjo Goudriaan wil nu weten of het college hiervan op de hoogte is en ook moet het bij het hoogheemraadschap aandringen op actie, vindt zij.

Volgens het Verkeersbesluit zoals op 23 september 2014 gepubliceerd in de Staatscourant wordt de bussluis vervangen door een landbouwsluis.

Een sluis? Deze in het asfalt verzonken stenen houden auto's niet tegen.

Een sluis? Deze in het asfalt verzonken stenen houden auto’s niet tegen. (Klik op foto voor groot formaat)

20150723bordsluis545

Borden moeten auto’s tegenhouden, de ‘sluis’ zelf doet dat niet. (Klik op foto voor groot formaat)

Raadsvragen speelhuisje Ammerstol
Raadsvragen bus/landbouwsluis Gouderak

Lees ook:
PvdA: vragen over speelhuisje en landbouwsluis (RTV Krimpenerwaard, 23 juli 2015, ook op Dichtbij.nl)

Eerdere berichten over dit onderwerp:
Extra controle op sluiproute Gouderak (21 mei 2015)
Veerstalblok wordt fietspad met landbouwsluis (24 september 2014)
Veerstalblok wordt fietspad (6 september 2013)
Hoogheemraadschap nu verantwoordelijk voor bussluis (12 maart 2013)

Redactie

Redactie

De redactie beheert de content van deze website. Berichten die onder naam van de redactie worden gepubliceerd vertolken niet noodzakelijkerwijs de mening van de fractie- en de commissieleden.

Meer over Redactie