Door Redactie op 17 juni 2017

Raadslid worden, iets voor jou?

In maart 2018 zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Ben je ouder dan 18, woon je in de gemeente Krimpenerwaard en lijkt het je wel iets om politiek actief te worden? Dan is de gratis cursus ‘Hoe word ik politiek actief en wat houdt het in?’ misschien iets voor jou!

Ook als je niet direct zelf in de raad wilt maar wel meer invloed wilt uitoefenen op de lokale besluitvorming, bijvoorbeeld als lid van een politieke partij, in een commissie of als inspreker is de cursus voor jou interessant.

De cursus bestaat uit 3 bijeenkomsten in de laatste twee weken van augustus (week 34 en 35) en wordt gegeven door de griffie van de gemeenteraad met medewerking van een aantal raadsleden en externen. Ook de lokale omroep RTV Krimpenerwaard doet mee en biedt in één van de bijeenkomsten een mediatraining voor de toekomstige politici aan. De Summer School biedt inwoners de gelegenheid om een kijkje te nemen achter de schermen van de lokale politiek. Hiermee hoopt de gemeente inwoners enthousiast te maken om politiek actief te worden, bijvoorbeeld als lid van een politieke partij, in een commissie of als toekomstig raadslid.

Ken je mensen in jouw omgeving die kandidaat raadslid of politiek actief willen worden of belangstelling hebben voor de lokale politiek? Dan kun je ze attenderen op deze uitnodiging voor de gratis Summer School.

Voor wie is de Summer School bedoeld?

De cursus is bedoeld voor iedereen die erover nadenkt politiek actief te worden, maar nog niet precies weet wat de mogelijkheden zijn of daar meer over wil weten.

Programma

De cursus bestaat uit 3 bijeenkomsten die in de raadzaal in Lekkerkerk plaatsvinden. De cursus wordt afgesloten met het bijwonen van een raadsvergadering van de gemeente Krimpenerwaard. Naast informatie over de gemeentepolitiek en de verschillende partijen krijgen deelnemers o.a. uitleg over lobbyen bij een gemeente, een mediatraining en debatvaardigheden.

Data en locaties

Week 34: maandag 21 en woensdag 23 augustus
Week 35: woensdag 30 augustus
Dinsdag 26 september bijwonen raadsvergadering gemeente Krimpenerwaard
Raadzaal gemeentekantoor Lekkerkerk, Burgemeester Van der Willigenstraat 58

Aanvang van de bijeenkomsten is om 19.30 uur, ze duren tot 22.00 uur (inloop vanaf 19.15 uur).

Aanmelden en informatie

Aanmelden is gratis en kan tot 15 augustus via griffie@krimpenerwaard.nl.

Informatie kan worden opgevraagd via datzelfde emailadres, tel. 0182-729900 of kijk op www.krimpenerwaard.nl.

(Bron: Gemeente Krimpenerwaard)

Redactie

Redactie

De redactie beheert de content van deze website. Berichten die onder naam van de redactie worden gepubliceerd vertolken niet noodzakelijkerwijs de mening van de fractie- en de commissieleden.

Meer over Redactie