Door Redactie op 13 november 2016

Sinterklaas slaat boek Gouderakse Zellingwijk definitief dicht

Met zijn aankomst aan de steiger in de nieuwe passantenhaven in Gouderak heeft niemand minder dan Sinterklaas het pijnlijke hoofdstuk van de Zellingwijk definitief afgesloten. Het haventje was het laatste onderdeel van de sanering en de herinrichting van de voormalige gifwijk.

De passantenhaven is onlangs gereedgekomen, veel later dan het college van B en W van Krimpenerwaard had beloofd. Met de komst hiervan is de band van Gouderak met de rivier hersteld: tot de afbraak van de Zellingwijk, begin jaren tachtig van de vorige eeuw, was er nog een haven voor binnenvaartschepen. Vorig jaar werd op de Zellingwijk nog een kunstwerk onthuld.

20161112-sint-in-gouderak

Met de aankomst van Sinterklaas aan de nieuwe steiger is het boek Zellingwijk voor Gouderak definitief dichtgeslagen. (foto’s: Facebook)

De komst van een haven was een oude wens van de PvdA. Vanaf het begin vormde een passantenhaven onderdeel van de tekeningen voor de nieuwe Zellingwijk die is herbouwd na de grote bodemsanering. Tot teleurstelling van velen haalde Rijkswaterstaat aanvankelijk een streep door het plan, omdat de in- en uitvarende jachtjes een gevaar voor de scheepvaart op de Hollandsche IJssel zouden vormen. De PvdA heeft er in de gemeenteraad van de toenmalige gemeente Ouderkerk steeds op aangedrongen, vast te houden aan de passantenhaven. Onze wethouder Klaas Dogterom, bestuurslid van de Stichting Herontwikkeling Zellingwijk, heeft dat gedaan en dankzij die vasthoudendheid ging Rijkswaterstaat uiteindelijk akkoord. De komst van het haventje is goed voor de leefbaarheid in het dorp. Met een aanlegmogelijkheid voor de pleziervaart kan er bovendien iets van de oude sfeer van Gouderak terugkomen. De rechtstreekse band die Gouderak altijd heeft gehad met het water moet wat ons betreft zichtbaar blijven.

Eerdere berichten over dit onderwerp:
Wordt passantenhaven Gouderak eindelijk realiteit? (5 juli 2016)
Passantenhaven Gouderak klaar vóór bouwvak 2016 – belooft college (4 december 2015)
PvdA vraagt naar voortgang passantenhaven Gouderak (22 november 2015)
Passantenhaven Zellingwijk Gouderak wordt realiteit (16 november 2014)
Start met passantenhaven Zellingwijk (21 augustus 2014)
Zo gaat de passantenhaven eruitzien (13 februari 2014)

Redactie

Redactie

De redactie beheert de content van deze website. Berichten die onder naam van de redactie worden gepubliceerd vertolken niet noodzakelijkerwijs de mening van de fractie- en de commissieleden.

Meer over Redactie