Door Redactie op 10 maart 2015

Voorgevel stadhuis Schoonhoven staat nu tóch in de steigers

(Update 11 maart) Anders dan het college van B en W van Krimpenerwaard in zijn brief aan de gemeenteraad beloofde, staat de voorgevel van het monumentale stadhuis in Schoonhoven nu tóch in de steigers. Tot 22 april, dan worden ze weggehaald, belooft de gemeente.

Enkele weken geleden werd bekend dat het het stadhuis dringend moest worden gerestaureerd. De oudbouw van het stadhuis, inclusief het Waakhuis en de drie panden aan de Haven heeft last van lekkage in de kappen. Hierdoor is een groot aantal eikenhouten balken aangetast door bruinrot. De constructie van de balklaas hangt nu niet meer samen met de gevels waardoor restauratie niet langer kan worden uitgesteld. De aanpak van het stadhuis was gepland voor 2024, maar daar kon niet op worden gewacht. Het college beloofde de raad dat, om huwelijken op deze historische plek zoveel mogelijk door te laten gaan, de voorgevel met de bordestrap niet in de steigers zouden worden gezet. Dat is nu toch gebeurd.

De brief van het college staat vanavond, dinsdag 10 maart, op de agenda van de gemeenteraad.

Stadhuis staat toch in de steigers, ondanks de belofte van college dat daarvan geen sprake zou zijn.

Uit de brief van het college:
infobrfstadhsch

De gemeente Krimpenerwaard liet op 11 maart op haar Facebookpagina weten, dat een vaste steiger toch noodzakelijk bleek. 22 april wordt de steiger aan de bordesgevel afgebroken:

20150311krwfboverstadh

Lees ook:
Restauratie stadhuis Schoonhoven duldt geen uitstel (27 februari 2014)

 

Redactie

Redactie

De redactie beheert de content van deze website. Berichten die onder naam van de redactie worden gepubliceerd vertolken niet noodzakelijkerwijs de mening van de fractie- en de commissieleden.

Meer over Redactie