Door Marije Willems op 4 maart 2015

Promen: ook baat bij snel heldere koers!

De PvdA doet een oproep aan wethouder Jan Vente van Krimpenerwaard, lid van het algemeen bestuur van het sociale werkvoorzieningsbedrijf Promen, om te werken aan heldere keuzes voor de toekomst van het bedrijf. Wat ons betreft wordt Promen een breed bedrijf dat de hele nieuwe Participatiewet uitvoert.

Naar aanleiding van berichten over onrust en ongewenst gedrag op de werkvloer heeft onderzoeksbureau BING een rapport uitgebracht met daarin acht aanbevelingen (zie ook ons bericht ‘Beeldvorming Promen-incidenten vergroot door roddelcultuur’). Twee daarvan springen in het oog: de roddelcultuur moet beheerst worden, en er moet meer duidelijkheid zijn over de koers van het bedrijf.

De directie van Promen laat in een reactie weten de aanbevelingen graag mee te nemen voor verbetering.
Wij waarderen de openheid van het bedrijf met dit rapport en steunen de directie in het doorvoeren van de aanbevelingen.

Opvallend is dat de directie zich vooral schaart achter de aanbevelingen rondom ‘roddelcultuur’, en het eerder indammen van kleine voorvallen. BING doet echter ook helder de aanbeveling om tot een koersvaste organisatie te komen. Uit het onderzoek blijkt dat medewerkers merken dat de directie wisselt, dat er reorganisaties plaatsvinden en dat er fundamentele keuzes gemaakt moeten worden over de toekomst van het bedrijf – zonder goed te begrijpen waarom.
Medewerkers vertalen dit als: ‘Het gaat slecht met het bedrijf’. En benoemen vervolgens dat er geen aandacht is voor persoonlijke ontwikkeling, en dat aansturing op de werkafdelingen moeilijk is als de leidinggevende niet weet wat de doelstellingen zijn.

De invulling van die aanbeveling ligt niet alleen bij de directie, maar zeker bij het dagelijks en algemeen bestuur. Vandaar onze oproep aan wethouder Vente om zich als lid van het bestuur in te zetten voor een duidelijke koers. Met het Ondernemingsplan 2015 is een richting ingezet; de keuze over de invulling zal in de loop van dit jaar worden genomen. Wat ons betreft is het duidelijk; een breed bedrijf dat de hele nieuwe Participatiewet uitvoert.
En dat moet ook gebeuren in nauwe – geïntegreerde – samenwerking met de uitvoering van de bijstand.

marijew125Marije Willems,
raadslid

‘Beeldvorming Promen-incidenten vergroot door roddelcultuur’ (3 maart 2015)

 

 

(Reactie wethouder Jan Vente op Twitter:)

20150304tweetjanv

Lees ook:
Koers Promen voor zomer duidelijk
(AD Rotterdam Oost, 5 maart 2015)

Marije Willems

Marije Willems

Marije Willems (17 juli 1969) was onze fractievoorzitter. Zij woont in Schoonhoven.

Meer over Marije Willems