Door op 17 februari 2015

Nieuwsbrief van de fractie

De gemeente Krimpenerwaard is inmiddels alweer bijna anderhalve maand onderweg. En dat is niet zonder slag of stoot gegaan. Al tijdens het eerste debat op 2 januari vlogen de vonken ervan af. De PvdA heeft aangegeven constructief mee te willen werken aan een nieuwe gemeente, maar tegelijkertijd pal te staan voor een sociale Krimpenerwaard.

Leo Mudde uit Gouderak, nummer 6 op de kandidatenlijst van de PvdA.

Leo Mudde uit Gouderak, nummer 6 op de kandidatenlijst van de PvdA.

Verkiezingen!
Er komen weer verkiezingen aan. Op 18 maart gaat de Krimpenerwaard naar de stembus om leden voor Provinciale Staten en de waterschappen te kiezen. Onze topkandidaat Leo Mudde verdient natuurlijk alle steun. Met zijn zesde plek op de lijst, maakt hij goede kans om als boegbeeld van het groene hart in de Provinciale Staten te komen. Bij verkiezingen hoort een goede campagne. We gaan posters plakken en flyers rondbrengen en we willen jullie vragen om ons daarbij te helpen. Je kunt je daarvoor aanmelden bij ons campagneteam, dat wederom geleid wordt door Henk. Aanmelden kan op [email protected].
Bekijk ook onze speciale verkiezingspagina waar we al ons nieuws over beide verkiezingen bundelen.

Dit zijn de fractie- en commissieleden
Met de benoeming van Jos Simons op 3 februari is de fractie compleet. De fractie bestaat uit Rob Geleijnse (fractievoorzitter), Marije Willems (raadslid), Gerjo Goudriaan (raadslid), Jos Simons (commissielid), Cees van der Graaf (commissielid), Bas Noorlander (commissielid) en Aris Maat (commissielid). Wil je iets aan de fractieleden meegeven, mail dan naar [email protected] of ga naar onze website. Hier vind je alle e-mail-adressen en telefoonnummers.

Bijdrage debat coalitieprogramma
Tijdens het debat over het coalitieprogramma hebben wij kritische kanttekeningen geplaatst bij het coalitieakkoord van VGBK, VVD, SGP en ChristenUnie. Het blijft vooral steken in vaagheden. En dat terwijl de vier coalitiepartijen tijdens hun verkiezingscampagnes nog zo concreet waren. Daarnaast hebben we kanttekeningen geplaatst bij de passages over jeugd en de tijd die wordt genomen om een nieuwe woonvisie te schrijven. Wij hebben ons letterlijk afgevraagd of het sociale kapitaal wel in de juiste handen is. Toch zitten we er constructief in en zullen we de komende periode ieder plan op zichzelf beoordelen. Goede plannen krijgen onze steun, slechte plannen kunnen rekenen op stevige kritiek. Meer op onze website.

OZB-stijging Schoonhoven
Een heet hangijzer tijdens de afgelopen zes weken is de exorbitante OZB-stijging van ruim 34% voor de inwoners van Schoonhoven. Dat die stijging in Schoonhoven zo hoog is, ligt vooral aan de verdeling van de woonlasten in Schoonhoven. De PvdA heeft in de verschillende debatten over dit onderwerp gepleit voor een tegemoetkoming én een snelle harmonisatie van alle woonlasten. Dat laatste zal zorgen voor een eerlijkere spreiding van de lasten over alle oude gemeenten. Daarnaast hebben wij aangegeven te vinden dat het college zélf uitleg moet gaan geven in Schoonhoven. Dat laatste is inmiddels toegezegd en zal op 19 februari plaatsvinden. Daarnaast heeft het college beloofd alles op alles te zetten om de harmonisatie nog dit jaar te regelen.

Agenda
Wil je eens een fractie-, commissie- of raadsvergadering bijwonen? Check dan de agenda op onze website.

robg125Rob Geleijnse,
fractievoorzitter