Door Redactie op 28 september 2015

Reconstructie Gouderak Oost half miljoen duurder

De reconstructie van de wijk Oost in Gouderak kost 520.000 euro meer dan begroot. Dat heeft het college van Krimpenerwaard laten weten in antwoord op vragen van de PvdA.

Dat is 15 procent meer dan het bedrag waarvoor de voormalige gemeente Ouderkerk de klus heeft aanbesteed. Volgens wethouder Ria Boere is nog niet bekend wanneer het project klaar is.

De herinrichting van verschillende straten, waaronder de Weegbree en de Dotterlei, heeft flinke vertraging opgelopen doordat er nog aanvullende berekeningen moesten worden uitgevoerd. Hieruit is gebleken dat aanpassingen nodig zijn om de sterkte en veiligheid van de funderingsconstructies te garanderen.

PvdA’er Bas Noorlander had het college gevraagd of er bij de aanbesteding en gunning van het project ‘open einden’ waren geformuleerd, maar daar is volgens Boere geen sprake van. Vooraf zou er voldoende professionele technische én financiële deskundigheid betrokken zijn geweest bij het formuleren van de voorwaarden. ‘In de voorbereiding is gebruikgemaakt van een gerenommeerd ingenieursbureau en een in aanbestedingen gespecialiseerd advocatenkantoor’, zegt Boere in het AD van 26 september.

PvdA-vragen incl. beantwoording college

Reconstructie valt half miljoen hoger uit (AD Gouda, 26 september 2015)

Eerdere berichten over dit onderwerp:
PvdA wil meer weten over financiële strop Gouderak Oost (27 juli 2015)
Reconstructie Gouderakse wijk pakt veel duurder uit (24 juli 2015)

 

Redactie

Redactie

De redactie beheert de content van deze website. Berichten die onder naam van de redactie worden gepubliceerd vertolken niet noodzakelijkerwijs de mening van de fractie- en de commissieleden.

Meer over Redactie